Actueel

Week van de homeopathie 2014

10 t/m 16 april 2014
Internationale Week van de Homeopathie
‘Homeopathie en Men’s Health‘
 

Het thema van de Week van de Homeopathie is dit jaar Homeopathie en Men’s Health. De lijst met klachten waarvoor mannen naar een homeopaat gaan is lang. Vaak zien homeopaten mannen in hun praktijk met schimmelinfecties, eczeem en terugkerende voorhoofdsholteontsteking. Daarnaast komen klachten in het bekkengebied voor: prostaatklachten, terugkerende blaasontsteking, erectieproblemen, impotentie en onvruchtbaarheid. Ten slotte zoeken mannen ondersteuning bij klachten als slapeloosheid, stress, burn-out, concentratiestoornissen en midlifecrisis.

Op maandag 14 april 2014 van 19.00 uur t/m 20.00 uur is een gratis inloop spreekuur in de praktijk Liedekerkestraat 14, 5131CH Alphen.
U bent van harte welkom!
 

      Week van de homeopathie
                                       
10 t/m 16 april 2013

Thema Crisis, Trauma en Homeopathie
Van 10 t/m 16 april wordt de Week van de Homeopathie georganiseerd, ter nagedachtenis aan de geboortedag van de grondlegger van de klassieke homeopathie, Samuel Hahnemann.
Het thema van de Week van de Homeopathie is dit jaar Crises, Trauma’s en Homeopathie. Klassieke Homeopathie kan veel betekenen bij trauma’s, zowel bij kinderen, volwassenen als bij dieren. Onder trauma’s valt groot en klein leed, waarbij onderscheid gemaakt kan worden tussen fysiek en emotioneel trauma. Trauma’s en de gevolgen daarvan zijn goed te behandelen. Zelfs als er al jaren overheen zijn gegaan.

In deze week kan u een gratis uitgebreid informatiegesprek plannen om over de mogelijkheden voor uw specifieke situatie te praten. Dit kan in Alphen als ook in Oosterhout. Meld u zich graag aan via mail info@sabineflake.nl of bel 0135082790

Meer informatie kan u ook vinden via de deze Flyer van de Koninklijke Vereniging voor Homeopathie.

 

 

 

 Kinderwens en homeopathie

Samen met mijn collega Betty Spruyt verzorg ik een lezing over het thema van de internationale week van de homeopathie.
 
Woensdagavond 18 april om 20.00 uur
Bij Hostelerie den Brouwer, Raadhuisstraat 1
,  Alphen( N. Br )

Van de Nederlandse paren bezoekt 20 % de huisarts vanwege problemen met zwanger worden. De reguliere aanpak leidt lang niet altijd tot het gewenste resultaat. Ook kunnen de behandelingen emotioneel en fysiek belastend zijn. Homeopathie is dan een effectief, mild, veilig en betaalbaar alternatief en/of aanvulling.  Ook voor mensen die in een IVF traject zitten of dit afgerond hebben.

Tijdens de lezing kan men nader kennismaken met de werkwijze van de klassieke homeopathie. Mensen die zich willen verdiepen in de homeopathie krijgen informatie-materiaal mee naar huis. Aanmelding vooraf is niet nodig, toegang is gratis.
U wordt van harte uitgenodigd om de lezing bij te wonen.

Meer informatie over de landelijke activiteiten staat op www.vereniginghomeopathie.nl.

Heeft u geen mogelijkheid om naar de lezing te komen maar heeft u vragen betreft dit thema, aarzel niet en neem contact met me op.

 

40 + :  power voor de stofwisseling vanaf 40, 4 juli en 27 juli 2011

Door voeding en beweging langer jong en gezond blijven

Iedereen boven de 40 krijgt te maken met lichamelijke veranderingen:
Verschuivingen in de hormoonhuishouding vinden plaats, vertraagde stofwisseling zorgt vaak voor meer pondjes, de cellen verouderen, de menstruatiecyclus krijgt een andere patroon, het risico op hart– en vaatziektes neemt toe, slaapstoornissen komen vaker voor, de stemmingen wisselen opeens, depressieve dipjes komen soms om de hoek kijken, het proces van botontkalking versnelt en de vrouw heeft een grotere kans op osteoporose enz.

Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op:

•    40 +: Wat gebeurt er in mijn lichaam? Waarop moet ik letten?
•    Welke rol spelen suikers bij deze veranderingen?
•    Hoe kan ik deze met voeding en beweging gunstig beïnvloeden?
•    Wat zijn mijn voordelen, als ik preventief bezig ben?

De voorlichtingssessie wordt gegeven door Sabine Flake, voedingscoach en homeopaat

Locatie:                     Pellikaan Health & Racquet Club Tilburg, Rueckertbaan 219, www.phrc.nl
Datum en Tijd:        Maandag,      4 juli 2011     om 11:15 uur
                                   Woensdag,     27 juli 2011    om 19:30 uur
Entree:                      Gratis
           

Aanmelding:        telefonisch bij de receptie, Telefoon 013-463 47 46
Na de voorlichtingssessie kunt u gezellig genieten van een drankje en suikervrije producten proeven.
 


Van 11 tot en met 16 april 2011 staat de themaweek over Homeopathie en Soepel bewegen wereldwijd op het programma. In Nederland wordt deze week georganiseerd door de Koninklijke Vereniging voor Homeopathie Nederland (Vereniging Homeopathie), de Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst (NWP), de Artsenvereniging voor homeopathie (VHAN) en de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH). Meer informatie over landelijke activiteiten staat op www.vereniginghomeopathie.nl.
 
Voor wie?
In het bijzonder voor mensen die klachten hebben bij het bewegen. Het gaat om spier- of peesklachten, gewrichtspijn, stijfheid, lage rugpijn, een muisarm of tenniselleboog. Natuurlijk zijn mensen met andere klachten zijn net zo welkom. Klassiek homeopaten en artsen voor homeopathie organiseren door het hele land open dagen. In Nederland hebben miljoenen mensen last van pijn in de ledematen of rug, stijfheid, bewegingsbeperkingen en spier- of peesklachten.
 
Het is bij heel wat mensen niet bekend dat een homeopaat hen, vaak met een beperkt aantal consulten, van de klachten van het bewegingsapparaat en andere klachten af kan helpen of klachten kan verlichten.
De meeste zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van de consulten indien mensen aanvullend verzekerd zijn.

 

Festival voor bewust leven op 26 maart

Op 26 maart vindt het Festival voor Bewust Leven plaats in het Cultureel Centrum Jan van Besouw, te Goirle. Ik geef daar een presentatie over het voedingsprogramma metabolic balance en heb een informatiestand op de beurs. Wilt u meer weten over homeopathie? Ik ontmoet u graag! Meer informatie op de site van het festival.

 

Thema avond 'diabetes' op donderdag 3 maart

Op deze informatieavond worden de volgende onderwerpen besproken:
•    Wat zijn de risicofactoren
•    Hebben we suiker nodig
•    De invloed van het buikvet
•    Wie reguleert de bloedsuiker
•    De gevolgen van diabetes
•    Voeding en diabetes

Wanneer: Donderdag 3 maart, 19.30 uur
Waar: Liedekerkestraat 14, 5131CH Alphen
Graag aanmelden via info@sabineflake.nl of bel 013 5082790
i.v.m. beperkte aantal plaatsen. Vol = vol.

 

Homeopathie krijgt onverwachte steun van Vereniging tegen Kwakzalverij.

Op 5 februari, zal de Vereniging tegen Kwakzalverij (VtK) demonstreren dat een overdosis homeopathische geneesmiddelen geen schade toebrengt. Het innemen van een grote hoeveelheid van een homeopathisch middel is volledig zinloos, maar zal geen schadelijke neveneffecten hebben. Het is volledig duidelijk waarom de VtK niet ter vergelijking een overdosis nemen van een regulier geneesmiddel, want dat zou wel eens de dood tot gevolg kunnen hebben.

Ieder jaar belanden er ruim 40.000 mensen in het ziekenhuis, omdat ze verkeerde medicijnen of een gevaarlijke combinatie of dosis van pillen slikken. Ruim 1200 patiënten overleven een dergelijke misser niet. 1800 mensen blijven last houden, ook na ontslag uit het ziekenhuis. Dat is gebleken uit onderzoek van de Universiteit Utrecht in 2006. Verkeerd medicijngebruik kost jaarlijks zo’n 85 miljoen euro.
Met deze actie zet de VtK chronische medicijngebruikers misschien aan het denken. Wat is het dat homeopathische geneesmiddelen, waarvan ook wordt gezegd dat ze het zelfgenezende vermogen ondersteunen, geen schade toebrengen? En, kunnen ze dan wel werkzaam zijn? De VtK beweert dat homeopathische middelen niet werken, dat ze hooguit een placebo zijn, wat wil zeggen dat ze alleen suggestief een werking hebben. Als dat zo zou zijn, waarom hebben dan zoveel mensen en ook dieren zo veel baat bij homeopathie?
Werkt homeopathische behandeling dan altijd? Nee, net zo min als een reguliere behandeling. Werkt het beter dan regulier? Nee, het werkt anders, soms met betere resultaten, maar soms ook minder. Wat in het laatste geval in ieder geval vast staat, is dat het geen schade toebrengt.

Wetenschappelijk bewijs
Er is voldoende wetenschappelijk onderzoek voor de werkzaamheid van homeopathische middelen, maar hier wordt buiten de complementaire sector zelden naar verwezen. Bij een grootschalig onderzoek in 2010 onder 200.000 verzekerden bij Azivo bleken er kostenbesparingen tot 15% bij de behandeling door artsen die ook homeopathie toepasten. Dit onderzoek werd uitgevoerd door de onderzoekers Baars en Kooreman, respectievelijk van de universiteit van Leiden en Tilburg. Tot een vergelijkbare conclusie kwam een homeopathisch werkend huisarts die in 2010 aantoonde dat hij de zorgverzekeraar € 750.000,- per jaar bespaart door de helft van zijn patiënten homeopathisch te behandelen. De besparing betrof o.a. minder kosten voor ziekenhuisopname, verwijzingen en reguliere medicatie.
Homeopathie bespaart de zorgverzekeraars veel kosten.
 
Het beste van twee werelden
Complementaire en reguliere gezondheidszorg hebben beiden hun waarde: de